dag van de architectuur arnhem 2024
donderdag 13 juni 2024
Arnhem Architectuur Filmfestival
locatie Focus Filmtheater

The World Before Your Feet

The World Before Your Feet

Tickets via
Focus Filmtheater

Bestel Tickets

Locatie
Focus Filmtheater
Audrey Hepburnplein 1, Arnhem

Er zijn ruim 13.000 kilometer aan wegen en paden in New York City en de afgelopen zes jaar heeft Matt Green ze allemaal bewandeld: elke straat, park, begraafplaats, strand en brug. Het is een reis van vijf stadsdelen die zich uitstrekt van de kapperszaken van de Bronx tot de bossen van Staten Island, van het Vrijheidsbeeld tot Times Square, waarbij Matt onderweg een verrassend gedetailleerde kennis vergaart van de geschiedenis en de mensen van New York.

Matt, iets van een moderne Thoreau, gaf zijn vroegere baan als ingenieur, zijn appartement en de meeste van zijn bezittingen op, en zette zijn inspanningen voort door middel van couch-surfen, kattenoppassen en een budget van $ 15 per dag. Hij weet niet precies waarom hij het doet, maar weet alleen dat hij geen andere manier heeft om zijn dagen liever door te brengen. The World Before Your Feet, uitvoerend geproduceerd door Oscarยฎ-genomineerde Jesse Eisenberg, is een eerbetoon aan een eindeloos fascinerende stad en de vrijheid die je kunt vinden, waar je ook woont, door simpelweg een wandeling te maken.

Introductie door Annemieke Molster
Stedenbouwkundige

Spreker bij deze film is Annemieke Molster die in 2006 Molster Stedenbouw oprichtte. Het bureau maakt ontwerpen, doet onderzoek en geeft advies. Specialismen zijn herstructurering en duurzame mobiliteit. De laatste jaren is de focus steeds meer op ontwerpen voor voetgangers en onderzoek naar de behoeften van voetgangers komen te liggen. De fascinatie voor de manier waarop mensen al lopend de omgeving ervaren komt terug in allerlei stedenbouwkundige ontwerpen en onderzoeken en heeft ook geleid tot een ander type projecten, zoals een streetart project en een project in het bos.

De tickets voor de films kosten โ‚ฌ12,00 euro.ย De tickets voor de film zijn verkrijgbaar via Focus Filmtheater.

 

Arnhems buiten
Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR

Ook iets organiseren?

Lijkt het je wat om mee te helpen tijdens het festival zelf, of als organisator in de maanden daaraan voorafgaand? Ben je eigenaar van een spraakmakende locatie of ken je er รฉรฉn? Als organisatie zijn we altijd opzoek naar nieuwe ideeรซn, locaties en vrijwilligers. Heb je een idee of wil je met ons meedoen? Laat het ons weten.

Doe mee!

Sponsoren?

De Dag van de Architectuur Arnhem en het Arnhem Architectuur Filmfestival kunnen bestaan dankzij bijdragen van bedrijven en samenwerkingspartners. Elke bijdrage, groot of klein, maakt onze activiteiten mogelijk!

Doe mee!

Sitemap