Over ons

Dag van de Architectuur Arnhem – DvdAA
Jaarlijks in de maand juni vindt de Dag van de Architectuur in Arnhem plaats. Een gebouw of een locatie in de stad, dat op dat moment onderdeel is van het actuele architectuurdebat, staat in de schijnwerpers en opent haar deuren voor het publiek. Aan de hand van een jaarthema nemen architecten, stedenbouwkundigen en andere betrokkenen de bezoeker mee in de wereld van architectuur, kunst en ruimte, en de betekenis van de ruimtelijke ontwikkelingen voor de stad.

Arnhem Architectuur Film Festival – DvdAAFF
Tijdens Arnhem Architectuur Filmfestival wordt een reeks architectuurfilm vertoond uit diverse tijdsperioden, gelinkt aan het actuele jaarthema van de Dag van de Architectuur. Professionals uit het architectuurvak of de kunstsector leiden de films in en geven de films inhoudelijke verdieping. Het Arnhem Architectuur Filmfestival vindt plaats in de dagen voorafgaand aan de Dag van de Architectuur en in samenwerking met Focus Filmtheater.

Stichting Dag van de Architectuur Arnhem
De Dag van de Architectuur wordt georganiseerd door vrijwilligers die allemaal werkzaam in de architectuur en wonen in of rondom Arnhem. Stichting Dag van de Architectuur Arnhem heeft samenwerkingsverbanden met diverse onderwijsinstituten, organisaties en bedrijven in Arnhem. Het Arnhem Architectuur Filmfestival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Focus Filmtheater Arnhem.

Partners & sponsoren
In de afgelopen jaren hebben we mooie samenwerkingsverbanden aan mogen gaan met onderwijsinstituten, organisaties en bedrijven in Arnhem. Alleen door samen te werken kan
onze Stichting haar activiteiten organiseren. We danken onze samenwerkingspartners Focus
Filmtheater, ArtEZ Academie van Bouwkunst, CASA Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem en Museum Arnhem. Ook onze sponsoren danken we hartelijk voor hun bijdragen in de afgelopen jaren.