dag van de architectuur arnhem 2024
vrijdag 14 juni 2024
Arnhem Architectuur Filmfestival
locatie Focus Filmtheater

Best in the World

Best in the World

Tickets via
Focus Filmtheater

Bestel Tickets

Locatie
Focus Filmtheater
Audrey Hepburnplein 1, Arnhem

Kopenhagen, ooit het lichtend voorbeeld van een humane en open stad die voor iedereen betaalbaar was, is veranderd in een zeepbel die alleen toegankelijk is voor de rijken. Is Kopenhagen een voorloper van een ontwikkeling die andere steden nog in petto hebben of op vergelijkbare wijze al zijn begonnen? Deze confronterende documentaire kijkt verder dan het fotogenieke beeld van Kopenhagen als een van de beste steden ter wereld en onderzoekt de keerzijde van de transformatie die Kopenhagen de afgelopen decennia heeft ondergaan: van een door schulden geteisterde industriΓ«le stad naar een neoliberaal stedelijk landschap gevoed door goedkope leningen. In gesprek met architecten, activisten en schrijvers maakt schrijver en filmmaker Hans Christian Post de balans op van de ontwikkeling van Kopenhagen en laat zien dat de leefbaarheid van de stad op het spel staat. Een waarschuwend verhaal voor steden over de hele wereld.

Introductie door Edwin Verdurmen - Moderator en programmamaker
Nagesprek met Nanne de Ru | Directeur Powerhouse Company en Hans Christian Post | Filmmaker

Spreker bij deze film is Edwin Verdurmen, medeoprichter en voormalig directeur van CASA (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem). Verdurmen, fervent natuurliefhebber, opgeleid tot architect en doorontwikkeld tot programmamaker en moderator, richtte in 2019 Studio Earth op. Leidraad bij de programma’s van Studio Earth is de vraag hoe we kunnen toewerken naar een duurzame en respectvolle samenleving die het ecosysteem van onze planeet niet uitbuit maar verstrekt. Hoe kunnen mens en natuur elkaar weer terugvinden in een toekomstbestendige, symbiotische samenwerking?

De tickets voor de films kosten €12,00 euro.Β De tickets voor de film zijn verkrijgbaar via Focus Filmtheater.

 

Arnhems buiten
Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR

Ook iets organiseren?

Lijkt het je wat om mee te helpen tijdens het festival zelf, of als organisator in de maanden daaraan voorafgaand? Ben je eigenaar van een spraakmakende locatie of ken je er één? Als organisatie zijn we altijd opzoek naar nieuwe ideeën, locaties en vrijwilligers. Heb je een idee of wil je met ons meedoen? Laat het ons weten.

Doe mee!

Sponsoren?

De Dag van de Architectuur Arnhem en het Arnhem Architectuur Filmfestival kunnen bestaan dankzij bijdragen van bedrijven en samenwerkingspartners. Elke bijdrage, groot of klein, maakt onze activiteiten mogelijk!

Doe mee!

Sitemap