dag van de architectuur arnhem 2024
zaterdag 15 juni 2024
Dag van de Architectuur Arnhem
locatie Eusebiuskerk - Kerkplein 1

Verleden-Heden-Toekomst

Verleden-Heden-Toekomst

Voor dit evenement moet u reserveren

Kies een tijd

De stad met haar straten, gebouwen en pleinen is constant aan veranderingen onderhevig. De zuidelijke binnenstad heeft het afgelopen decennia een flinke metamorfose ondergaan. Na de tweede wereld oorlog was een groot deel van dit gebied verwoest. Inmiddels heeft een deel van de wederopbouw plaats gemaakt voor nieuwe bebouwing maar soms refererend naar het historische stratenpatroon. Pleinen hebben een andere vorm gekregen, de Jansbeek is weer zichtbaar en er zijn een aantal straten weer teruggekomen. Met het vernieuwen van de Blauwe Golven is Nederlands grootste openbare kunstwerk een uniek stuk openbare ruimte weer toegankelijk. Ga met ons mee op stadswandeling en zie op verschillende de plekken het heden, verleden en de toekomst.

De stadswandeling wordt gegeven door gidsen van β€˜het stadsgilde’. Het startpunt van de rondleiding is bij de entree van de Eusebiuskerk (Kerkplein 1 6811 EB Arnhem) en eindigt bij de Blauwe Golven.

Vooraf aanmelden voor de rondleiding is verplicht.Β  Deelname is geheel op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel letsel, schade of diefstal. Wilt u deelnemen als mindervalide? Neem dan contact op met onze organisatie via: stichting@dagvandearchitectuur-arnhem.nl

Zie het programma voor de overige activiteiten tijdens ons festival.

Arnhems buiten
Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR

Ook iets organiseren?

Lijkt het je wat om mee te helpen tijdens het festival zelf, of als organisator in de maanden daaraan voorafgaand? Ben je eigenaar van een spraakmakende locatie of ken je er één? Als organisatie zijn we altijd opzoek naar nieuwe ideeën, locaties en vrijwilligers. Heb je een idee of wil je met ons meedoen? Laat het ons weten.

Doe mee!

Sponsoren?

De Dag van de Architectuur Arnhem en het Arnhem Architectuur Filmfestival kunnen bestaan dankzij bijdragen van bedrijven en samenwerkingspartners. Elke bijdrage, groot of klein, maakt onze activiteiten mogelijk!

Doe mee!

Sitemap