dag van de architectuur arnhem 2024
zaterdag 15 juni 2024
Arnhem Architectuur Filmfestival
locatie Focus Filmtheater

Le Corbusier: The Power of Utopia

Le Corbusier: The Power of Utopia

Tickets via
Focus Filmtheater

Bestel Tickets

Locatie
Focus Filmtheater
Audrey Hepburnplein 1, Arnhem

Met de bouw van de stad Chandigarh in India voltooide de visionaire Zwitsers/Franse architect Le Corbusier ruim 70 jaar geleden zijn levenswerk. Chandigarh is een controversiΓ«le synthese van kunst, een gedurfde utopie van de moderniteit. De film volgt vier cultuurwerkers die in de stad wonen en reflecteert in een sfeervol compact verhaal op de erfenis van Le Corbusier, diens utopische stedelijke ideeΓ«n en de culturele verschillen tussen Oost en West.

Introductie door Violette SchΓΆnberger
Architect en Stedenbouwkundige

Spreker bij deze film is Violette SchΓΆnberger, architect en stedenbouwkundige. Na haar studie aan de TUDelft werkte ze gedurende vijftien jaar voor verschillende architectenbureaus in Nederland en voor de gemeente Rotterdam. In 2022 richtte ze samen met Tim Peeters FALSEWORK op, een ontwerpbureau met een brede blik op architectuur en stedenbouw. Violette geeft les aan de KULeuven en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Ze is sinds 2021 lid van de Omgevingscommissie in Tilburg. Op www.fromscratch.work schrijft Violette columns over architectuur en stedenbouw. In 2019 won haar essay Paradijs van imperfectie de Geert Bekaertprijs voor de architectuurkritiek.

De tickets voor de films kosten €12,00 euro.Β De tickets voor de film zijn verkrijgbaar via Focus Filmtheater.

 

Arnhems buiten
Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR

Ook iets organiseren?

Lijkt het je wat om mee te helpen tijdens het festival zelf, of als organisator in de maanden daaraan voorafgaand? Ben je eigenaar van een spraakmakende locatie of ken je er één? Als organisatie zijn we altijd opzoek naar nieuwe ideeën, locaties en vrijwilligers. Heb je een idee of wil je met ons meedoen? Laat het ons weten.

Doe mee!

Sponsoren?

De Dag van de Architectuur Arnhem en het Arnhem Architectuur Filmfestival kunnen bestaan dankzij bijdragen van bedrijven en samenwerkingspartners. Elke bijdrage, groot of klein, maakt onze activiteiten mogelijk!

Doe mee!

Sitemap