dag van de architectuur arnhem 2024
zaterdag 10 juni 2023
Dag van de Architectuur Arnhem
locatie Huissensedijk 52

Biophilic woongemeenschap Arneco

Biophilic woongemeenschap Arneco

Voor dit evenement moet u reserveren

Kies een tijd

Bevlogen initiatiefnemers transformeerden een voormalige biologische boerderij tot een woonomgeving die past bij hun eigen ideeΓ«n over wonen, sociale duurzaamheid en biobased bouwen. De sociale visie op het creΓ«ren van een woon- en leefomgeving is tot stand gekomen dankzij het ontwerp van architectenbureau ORGA Architect en het vormen van een CPO (Collectief, Particulier Opdrachtgeversschap).

Achter enkele historische bomen, de moestuin en de boomgaard zijn de drie hoofdgebouwen van de oorspronkelijke historische boerderij nog herkenbaar. In de middelste (voormalige) schuur bevindt zich het gemeenschapsgebouw. Aan weerszijden zijn in de oude hoofdwoning en de schuren woningen gemaakt. Elke woning is anders en vormt dankzij enkele ontwerpkeuzes toch één geheel. De bewoners steken zelf de handen uit hun mouwen en leggen momenteel de laatste hand aan het gemeenschapshuis.

Onder leiding van Sanne Raes en Paul de Vries, initiatiefnemers en bewoners, is de woonlocatie te bezichtigen. De rondleiding voert langs het gemeenschapshuis, de binnenplaats, de tuinen en één van de woningen.

Startpunt rondleiding: Gemeenschapsgebouw Arneco, gelegen op de kruising Frida Heilstraat – Huissensedijk 52 in Arnhem. Met de auto is de locatie alleen te bereiken via de Frida Heilstraat. Met de fiets is zij ook via de Huissensedijk te bereiken. In verband met beperkte parkeerruimte verzoeken we u om indien mogelijk met de fiets de locatie te bezoeken. Alle bezoekers wordt aangeraden om laarzen of schoenen geschikt voor het lopen over een zandondergrond te dragen. Vooraf aanmelden voor de rondleiding is verplicht. Deelname is geheel op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel letsel, schade of diefstal. Wilt u deelnemen als mindervalide? Neem dan contact op met onze organisatie via: stichting@dagvandearchitectuur-arnhem.nl

Zie het programma voor de overige activiteiten tijdens ons festival.

Arnhems buiten
Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR

Ook iets organiseren?

Lijkt het je wat om mee te helpen tijdens het festival zelf, of als organisator in de maanden daaraan voorafgaand? Ben je eigenaar van een spraakmakende locatie of ken je er één? Als organisatie zijn we altijd opzoek naar nieuwe ideeën, locaties en vrijwilligers. Heb je een idee of wil je met ons meedoen? Laat het ons weten.

Doe mee!

Sponsoren?

De Dag van de Architectuur Arnhem en het Arnhem Architectuur Filmfestival kunnen bestaan dankzij bijdragen van bedrijven en samenwerkingspartners. Elke bijdrage, groot of klein, maakt onze activiteiten mogelijk!

Doe mee!

Sitemap