dag van de architectuur arnhem 2024
woensdag 12 juni 2024
Arnhem Architectuur Filmfestival
locatie Focus Filmtheater

De Architectuur van film

De Architectuur van film

Tickets via
Focus Filmtheater

Bestel Tickets

Locatie
Focus Filmtheater
Audrey Hepburnplein 1, Arnhem

Film en architectuur hebben een bijzondere band met elkaar. In beide disciplines gaat het om het scheppen van ruimtes en plaatsen, of zelfs van complete werelden. Misschien herken je het gevoel dat je in sommige films zou willen wonen. Misschien heb je ooit een bijzondere filmlocatie bezocht, om te ontdekken dat de plek er in werkelijkheid totaal anders uitziet. In hoeverre is film zΓ©lf een vorm van architectuur, en wie is dan de architect? Hoe kunnen locaties hun eigen bijdrage leveren aan het verhaal dat de film te vertellen heeft?

Introductie door Kevin Toma
Filmjournalist

Filmjournalist Kevin Toma (de Volkskrant) neemt je mee op een spannende, amusante en verhelderende ontdekkingstocht door de architectuur van film, langs grootstedelijke rafelranden en voorbij de rand van het decor, naar spookhotels en precies ontworpen fantasiewerelden. Kevin Toma is als filmcomponist, -wetenschapper en -journalist kind aan huis bij Focus Filmtheater waar hij inmiddels al vele zeer interessante reeksen heeft gegeven.

De tickets voor de films kosten €12,00 euro.Β De tickets voor de film zijn verkrijgbaar via Focus Filmtheater.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Focus Filmtheater

 

Arnhems buiten
Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR

Ook iets organiseren?

Lijkt het je wat om mee te helpen tijdens het festival zelf, of als organisator in de maanden daaraan voorafgaand? Ben je eigenaar van een spraakmakende locatie of ken je er één? Als organisatie zijn we altijd opzoek naar nieuwe ideeën, locaties en vrijwilligers. Heb je een idee of wil je met ons meedoen? Laat het ons weten.

Doe mee!

Sponsoren?

De Dag van de Architectuur Arnhem en het Arnhem Architectuur Filmfestival kunnen bestaan dankzij bijdragen van bedrijven en samenwerkingspartners. Elke bijdrage, groot of klein, maakt onze activiteiten mogelijk!

Doe mee!

Sitemap