dag van de architectuur arnhem 2023
vrijdag 9 juni 2023
Arnhem Architectuur Filmfestival
locatie Focus Filmtheater

The Architect

The Architect

Tickets via
Focus Filmtheater

Bestel Tickets

Locatie
Focus Filmtheater
Audrey Hepburnplein 1, Arnhem

Wanneer Drew en Miles hun droomhuis willen laten bouwen, schakelen ze de hulp in van een visionaire modernistische architect, wiens groteske ideeΓ«n alleen geΓ«venaard worden door de omvang van zijn enorme ego. Drew wordt van haar sokken geblazen door deze compromisloze creatieve kunstenaar wiens persoonlijkheid in schril contrast staat met die van haar pragmatische echtgenoot. Ze is zo onder de indruk dat ze blind is voor het feit dat deze architect totaal niet geΓ―nteresseerd is in hun ideeΓ«n, maar vooral bezig is zijn eigen droomhuis te verwezenlijken.

Introductie door Jacob Voorthuis
architectuurfilosoof en professor aan de TU Eindhoven

Deze speelfilm geeft een satirische kijk op het vak van de architect. Jacob Voorthuis, architectuurfilosoof en professor aan de TU Eindhoven houdt zich bezig met de veranderende rol van de architect in het bouwproces. Op een aansprekende en toegankelijke wijze vertelt hij over het vak van de architect en te betekenis van architectuur voor de samenleving.

De tickets voor de films kosten €11,00 euro. Met een passe-partout is het mogelijk om de vijf films tegen de prijs van vier te bezoeken. De tickets en de passe-partouts zijn verkrijgbaar via Focus Filmtheater.

 

Arnhems buiten
Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR

Ook iets organiseren?

Lijkt het je wat om mee te helpen tijdens het festival zelf, of als organisator in de maanden daaraan voorafgaand? Ben je eigenaar van een spraakmakende locatie of ken je er één? Als organisatie zijn we altijd opzoek naar nieuwe ideeën, locaties en vrijwilligers. Heb je een idee of wil je met ons meedoen? Laat het ons weten.

Doe mee!

Sponsoren?

De Dag van de Architectuur Arnhem en het Arnhem Architectuur Filmfestival kunnen bestaan dankzij bijdragen van bedrijven en samenwerkingspartners. Elke bijdrage, groot of klein, maakt onze activiteiten mogelijk!

Doe mee!

Sitemap