dag van de architectuur arnhem 2024
donderdag 8 juni 2023
Arnhem Architectuur Filmfestival
locatie Focus Filmtheater

Push + Q&A

Push + Q&A

Tickets via
Focus Filmtheater

Bestel Tickets

Locatie
Focus Filmtheater
Audrey Hepburnplein 1, Arnhem

Anonieme huisbazen, leegstaande appartementen. Push onderzoekt de nieuwe, onleefbare stad. In steden over de hele wereld stijgen de huurprijzen explosief, maar de inkomens blijven achter. Push schijnt licht op de β€˜anonieme’ huisbaas, de steden die steeds meer onbewoonbaar worden en de uit de hand lopende huizencrisis waar we allemaal de effecten van merken. Het is geen β€˜gentrification’, het is een monster. De film volgt Leilani Farha, speciaal rapporteur voor passende huisvesting van de Verenigde Naties. Leilani reist de wereld rond om te begrijpen wie door dit nieuwe fenomeen uit de steden worden β€˜geduwd’, en waarom. Zijn het alleen de nieuwe, rijke bewoners die de prijzen opdrijven of is er meer aan de hand? Push verkent de wereld van huisjesmelkers, speculanten en durfkapitalisten met huisvesting gezant voor de VN Leilani Farha ”Er is een groot verschil tussen woningen als handelswaar en goud als handelswaar. Goud is geen mensenrecht, huisvesting wel”, aldus Leilani.

Introductie door Annet Elzenaar
Lingotto Ontwikkeling

Voorafgaand zalΒ Annet Elzenaar, projectontwikkelaar bij Lingotto Development, de film introduceren. In vastgoedontwikkeling streeft zij naar β€˜Anders denken’. Vanuit een onderscheidende visie op projectontwikkeling rekent ze af met het typische beeld van de projectontwikkelaar en creΓ«rt met Lingotto vernieuwde plekken in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het in de regio Arnhem-Nijmegen gelegen Cobercokwartier in Arnhem of De Nieuwe Honig in Nijmegen!

Ongetwijfeld zullen de inleiding, de film en het thema zelf veel stof tot gesprek geven. Aansluitend aan de film praten we na. Tijdens de Q&A (Questions and Answers) is het mogelijk om uw visie op de woningbouwopgave tegen het licht te houden en vragen te stellen aan de projectontwikkelaars van Lingotto.

De film Push + Q&A wordt vertoond in een samenwerkingsverband met CASA-Arnhem.

De tickets voor de films kosten €11,00 euro. Met een passe-partout is het mogelijk om de vijf films tegen de prijs van vier te bezoeken. De tickets en de passe-partouts zijn verkrijgbaar via Focus Filmtheater.

 

Arnhems buiten
Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR

Ook iets organiseren?

Lijkt het je wat om mee te helpen tijdens het festival zelf, of als organisator in de maanden daaraan voorafgaand? Ben je eigenaar van een spraakmakende locatie of ken je er één? Als organisatie zijn we altijd opzoek naar nieuwe ideeën, locaties en vrijwilligers. Heb je een idee of wil je met ons meedoen? Laat het ons weten.

Doe mee!

Sponsoren?

De Dag van de Architectuur Arnhem en het Arnhem Architectuur Filmfestival kunnen bestaan dankzij bijdragen van bedrijven en samenwerkingspartners. Elke bijdrage, groot of klein, maakt onze activiteiten mogelijk!

Doe mee!

Sitemap