dag van de architectuur arnhem 2024
zaterdag 10 juni 2023
Dag van de Architectuur Arnhem
locatie Klingelbeekseweg 2 t/m 92

Landschap Landgoed Klingelbeek

Landschap Landgoed Klingelbeek

Voor dit evenement moet u reserveren

Kies een tijd

Wanneer men het aan de Rijn gelegen historische Landgoed Klingelbeek betreedt ziet men een landschapspark met daarin een reeks uiteenlopende gebouwen, variΓ«rend van het hoogwaardige nieuwe Bosgebouw waarin appartementen zijn gehuisvest, tot een monumentale villa. De komende tijd wordt het landschapspark nog uitgebreid met een boothuisje met bar. Het historische landschapspark is naar ontwerp van Landschapsarchitectenbureau Buro Harro volledig gerevitaliseerd. Landgoed Klingelbeek biedt niet alleen huisvesting voor de mens, maar ook voor planten en dieren is een woonplek gecreΓ«erd. Wonen in een landschapspark de landschapswaarden beleefbaar zijn en waar rust, ruimte en ecologie mogelijk is gemaakt.

Landschapsarchitect Harro de Jong vertelt over de karakteristieken van het historische landschapspark en hoe deze met het ontwerp voor de revitalisatie zijn versterkt.

Start rondleiding: De Villa (centraal gelegen witte villa), Klingelbeekseweg 2 t/m 92 in Arnhem.

Vooraf aanmelden voor de rondleiding is verplicht.Β  Deelname is geheel op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel letsel, schade of diefstal. Wilt u deelnemen als mindervalide? Neem dan contact op met onze organisatie via: stichting@dagvandearchitectuur-arnhem.nl

Zie het programma voor andere rondleidingen op Landgoed Klingelbeek en overige activiteiten tijdens ons festival.

Arnhems buiten
Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR

Ook iets organiseren?

Lijkt het je wat om mee te helpen tijdens het festival zelf, of als organisator in de maanden daaraan voorafgaand? Ben je eigenaar van een spraakmakende locatie of ken je er één? Als organisatie zijn we altijd opzoek naar nieuwe ideeën, locaties en vrijwilligers. Heb je een idee of wil je met ons meedoen? Laat het ons weten.

Doe mee!

Sponsoren?

De Dag van de Architectuur Arnhem en het Arnhem Architectuur Filmfestival kunnen bestaan dankzij bijdragen van bedrijven en samenwerkingspartners. Elke bijdrage, groot of klein, maakt onze activiteiten mogelijk!

Doe mee!

Sitemap