dag van de architectuur arnhem 2023
zaterdag 10 juni 2023
Dag van de Architectuur Arnhem
locatie Radarpad 68

Landschap Buitenplaats Koningsweg

Landschap Buitenplaats Koningsweg

Voor dit evenement moet u reserveren

Kies een tijd

Omringt door de bossen, grenzend aan nationaal park De Hoge Veluwe ligt daar Buitenplaats Koningsweg Arnhem. Deze plek wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan haar geschiedenis met herbestemming van het militaire erfgoed tot de ultieme plek om wonen en werken te combineren. Met het neerstrijken van een culturele enclave is de ultieme uitdagende woon-werkomgeving neergezet die met zorgt wordt geborgd en blijft groeien. Ten grondslag aan alle ontwikkelingen ligt het landschapsplan dat met veel zorg, oog voor de historische waarden van de plek en creativiteit is het gebied.

Tijdens de rondleiding Landschap Buitenplaats Koningsweg zal Landschapsarchitect Harro de Jong de bezoekers meenemen langs de plekken die in landschappelijk opzicht het meest tekenend zijn. Hij legt uit hoe kunst, historie en landschap hand in hand gaan.

Startpunt rondleiding: Studio Florentijn Hofman, Radarpad 68 6816 TD Arnhem.

Vooraf aanmelden voor de rondleiding is verplicht en deelname is geheel op eigen risico. Alle bezoekers wordt aangeraden om laarzen of schoenen geschikt voor het lopen over een zandondergrond te dragen. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel letsel, schade of diefstal. Wilt u deelnemen als mindervalide? Neem dan contact op met onze organisatie via: stichting@dagvandearchitectuur-arnhem.nl

Zie het programma voor andere rondleidingen op Buitenplaats Koningsweg en overige activiteiten tijdens ons festival.

Arnhems buiten
Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR

Ook iets organiseren?

Lijkt het je wat om mee te helpen tijdens het festival zelf, of als organisator in de maanden daaraan voorafgaand? Ben je eigenaar van een spraakmakende locatie of ken je er één? Als organisatie zijn we altijd opzoek naar nieuwe ideeën, locaties en vrijwilligers. Heb je een idee of wil je met ons meedoen? Laat het ons weten.

Doe mee!

Sponsoren?

De Dag van de Architectuur Arnhem en het Arnhem Architectuur Filmfestival kunnen bestaan dankzij bijdragen van bedrijven en samenwerkingspartners. Elke bijdrage, groot of klein, maakt onze activiteiten mogelijk!

Doe mee!

Sitemap