dag van de architectuur arnhem 2023
zaterdag 10 juni 2023
Dag van de Architectuur Arnhem
locatie Radarpad 68

Kinderrondleiding Buitenplaats Koningsweg Follies

Kinderrondleiding Buitenplaats Koningsweg Follies

Voor dit evenement moet u reserveren

Kies een tijd

Voor de eerste keer is er een rondleiding & workshop speciaal voor kinderen! Deze rondleiding vindt plaats op Buitenplaats Koningsweg, de Culturele enclave aan de voet van de Veluwe. Kinderen mogen onder leiding van een architect een kijkje nemen in drie van de elf follies, ofwel in drie grappige kleine recreatiehuisjes.  Te bewonderen zijn één ontwerp in de lucht, één ontwerp in de grond en één oude kapel die is omgetoverd tot een prachtig klein recreatiehuisje. Aan de hand van de drie follies wordt aan kinderen uitgelegd wat een architect doet en wat architectonische ruimte is. Ook wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd hoe bouwtechniek architectuur maakt. Aansluitend aan de rondleiding mogen de kinderen tijdens de workshop hun eigen doldwaze follie maken!

De rondleiding & workshop is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De rondleiding wordt gegeven door Joep Koenen van KRAFT Architecten, Annette Weerts en Marlies Raterink, architecten en organisatoren Dag van de Architectuur Arnhem .

Startpunt rondleiding & locatie workshop: Studio Florentijn Hofman, Radarpad 68 6816 TD Arnhem. Er is plek voor twaalf kinderen met elk maximaal één begeleider.

Helaas is de kinderrondleiding vol. Meld je aan voor de reservelijst en wellicht kan je alsnog mee doen.Β  Stuur hiervoor een mail naar stichting@dagvandearchitectuur-arnhem.nl
Bij voldoende nieuwe aanmeldingen zal er een extra rondleiding met workshop worden georganiseerd.

Vooraf aanmelden voor de rondleiding is verplicht. Alleen de kinderen hoeven ingeschreven te worden.Β Het dragen van schoenen of laarzen geschikt voor het lopen op zandondergronden en kleding geschikt om te knutselen wordt aanbevolen. Deelname is geheel op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel letsel, schade of diefstal. Wilt u deelnemen als mindervalide? Neem dan contact op met onze organisatie via: stichting@dagvandearchitectuur-arnhem.nl

Zie het programma voor andere rondleidingen op Buitenplaats Koningsweg en overige activiteiten tijdens ons festival.

Arnhems buiten
Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR

Ook iets organiseren?

Lijkt het je wat om mee te helpen tijdens het festival zelf, of als organisator in de maanden daaraan voorafgaand? Ben je eigenaar van een spraakmakende locatie of ken je er één? Als organisatie zijn we altijd opzoek naar nieuwe ideeën, locaties en vrijwilligers. Heb je een idee of wil je met ons meedoen? Laat het ons weten.

Doe mee!

Sponsoren?

De Dag van de Architectuur Arnhem en het Arnhem Architectuur Filmfestival kunnen bestaan dankzij bijdragen van bedrijven en samenwerkingspartners. Elke bijdrage, groot of klein, maakt onze activiteiten mogelijk!

Doe mee!

Sitemap