dag van de architectuur arnhem 2023
zaterdag 10 juni 2023
Arnhem Architectuur Filmfestival
locatie Focus Filmtheater

Five Seasons: The Gardens of Piet Oudolf

Five Seasons: The Gardens of Piet Oudolf

Tickets via
Focus Filmtheater

Bestel Tickets

Locatie
Focus Filmtheater
Audrey Hepburnplein 1, Arnhem

Een meeslepende en meditatieve documentaire die laat zien hoe de revolutionaire landschapsontwerper Piet Oudolf onze conventionele opvattingen over natuur, openbare ruimte en uiteindelijk schoonheid zelf op zijn kop zet. The Gardens of Piet Oudolf, dompelt kijkers onder in het werk van de vermaarde landschapsarchitect die het fenomeen tuin radicaal heeft geherdefinieerd. Oudolf neemt ons mee in zijn creatieve proces, van zijn prachtig abstracte schetsen tot theorieΓ«n over schoonheid en de ecologische implicaties van zijn ideeΓ«n. Gedurende alle vier de seizoenen vinden intieme gesprekken plaats in Oudolfs eigen tuinen in Hummelo, en tijdens bezoeken aan zijn kenmerkende openbare werken in New York, Chicago en Nederland, en de afgelegen locaties die hem inspireerden, waaronder de bloeiende woestijn in West Texas en postindustriΓ«le bossen in Pennsylvania.

Oudolf wordt ook gevolgd terwijl hij een grote nieuwe tuin ontwerpt en aanlegt bij Hauser & Wirth Somerset, een galerie en kunstcentrum in Zuidwest-Engeland, een tuin die hij tot zijn beste werk tot nu toe beschouwt. β€œTuinontwerp gaat voor mij niet alleen over planten, het gaat over emotie, sfeer, bezinning. Je probeert mensen te raken met wat je doet. Je kijkt ernaar en het gaat dieper dan wat je ziet. Het herinnert je aan iets in de genen: de natuur, of het verlangen naar de natuur.”

– Piet Oudolf

Introductie door Daphne van der Wal
Le Far West

Voorafgaand aan de documentaire zal Daphne van der Wal, landschapsarchitect bij Le Far West een korte introductie geven. Daphne is gespecialiseerd in klimaatadaptief ontwerp in de stad. Haar werkzaamheden variΓ«ren van landschap architectonische opgaven tot stedenbouwkundige projecten op uiteenlopende schaalniveaus. Deze projecten richten zich onder andere op landschappelijke inpassing, contextueel ontwerp, ecologie en bewonersparticipatie. Daphne van der Wal koppelt de lessen die we kunnen leren van Piet Oudolf aan de hedendaagse woningbouwopgave.

De tickets voor de films kosten €11,00 euro. Met een passe-partout is het mogelijk om de vijf films tegen de prijs van vier te bezoeken. De tickets en de passe-partouts zijn verkrijgbaar via Focus Filmtheater.

 

Arnhems buiten
Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR

Ook iets organiseren?

Lijkt het je wat om mee te helpen tijdens het festival zelf, of als organisator in de maanden daaraan voorafgaand? Ben je eigenaar van een spraakmakende locatie of ken je er één? Als organisatie zijn we altijd opzoek naar nieuwe ideeën, locaties en vrijwilligers. Heb je een idee of wil je met ons meedoen? Laat het ons weten.

Doe mee!

Sponsoren?

De Dag van de Architectuur Arnhem en het Arnhem Architectuur Filmfestival kunnen bestaan dankzij bijdragen van bedrijven en samenwerkingspartners. Elke bijdrage, groot of klein, maakt onze activiteiten mogelijk!

Doe mee!

Sitemap