dag van de architectuur arnhem 2023
zaterdag 10 juni 2023
Dag van de Architectuur Arnhem
locatie Amsterdamseweg 14 t/m 50

Arnhemse Heren

Arnhemse Heren

Voor dit evenement moet u reserveren

Kies een tijd

Op een smal restlapje grond is direct tegenover treinstation Arnhem Centraal is een reeks typische stadswoningen gerealiseerd. Zij bieden de stedeling de mogelijkheid om ruimtelijk te wonen en binnen no-time naar de andere binnensteden af te reizen. Tegelijk bieden de vijf verdiepingen hoge woningen uitzicht op de Witte Villa in Sonsbeek en andere markante Arnhemse gebouwen. Het ruimtelijke woonconcept is gebaseerd op het splitlevel principe waardoor binnen de woningen leefruimten met een hoogte van vier meter ontstaan. De entrees aan de Amsterdamseweg bevinden zich op een hoger level dan de toegangen aan de achterzijde. De woningen hebben geen eigen tuin, maar elk een verhoogd terras en een gezamenlijke binnentuin. Deze woningen zijn hΓ©t voorbeeld van ultiem binnenstedelijk wonen en het omvormen van restruimte in de stad naar een kwalitatieve woonlocatie.

Architect Jasper van Dijke van Weusten Liedenbaum Architecten en bewoner Martijn Bax nemen de bezoekers mee door één van deze unieke woningen en vertellen hoe met het ontwerp is ingespeeld op de kenmerken van deze specifieke plek.

Start rondleiding: Amsterdamseweg trottoir spoorzijde, ter hoogte van huisnummer 14. Vooraf aanmelden voor de rondleiding is verplicht en deelname is geheel op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventueel letsel, schade of diefstal. Wilt u deelnemen als mindervalide? Neem dan contact op met onze organisatie via: stichting@dagvandearchitectuur-arnhem.nl

Zie het programma voor de overige activiteiten tijdens ons festival.

Arnhems buiten
Utrechtseweg 310
Arnhem, Gelderland 6812 AR

Ook iets organiseren?

Lijkt het je wat om mee te helpen tijdens het festival zelf, of als organisator in de maanden daaraan voorafgaand? Ben je eigenaar van een spraakmakende locatie of ken je er één? Als organisatie zijn we altijd opzoek naar nieuwe ideeën, locaties en vrijwilligers. Heb je een idee of wil je met ons meedoen? Laat het ons weten.

Doe mee!

Sponsoren?

De Dag van de Architectuur Arnhem en het Arnhem Architectuur Filmfestival kunnen bestaan dankzij bijdragen van bedrijven en samenwerkingspartners. Elke bijdrage, groot of klein, maakt onze activiteiten mogelijk!

Doe mee!

Sitemap